Knäckebrödsberoende

Jag har lärt mej baka världens goaste knäcke bröd! Läromästarn heter Gun o hon har besökt mej i en hel vecka. Igår for hon hem till sin kärt väntande vän Jarle. Tomt blev det här fast vi har haft en toppen vecka tillsammans med massor av träning o underbart sköna promenader. Ja i alla fall nästan hela tiden sköna promenader. Höll på att förfrysa mina stackars fingrar vid ett par tillfällen. Men men sånt händer kanske man kan säga o va lite vitsig. Dessa förfrusna händer har lyckats baka tre omgångar med "Guns knäcke" denna vecka. Samt sytt en aldeles makalöst vacker klänning om än med viss hjälp av stora syster. Inte illa alls va?

Eftersom jag är att betrakta som snäll (hoppas jag i alla fall) tänker jag dela med mej av denna från vårt grannland kommande trend. Knäckebrödsbakar trenden. Enligt Gun så bakas det hej vilt i var stuga o affärernas hyllor av diverse frön o kryddan gurkmeja gapar tomma. Ja altså av ingredienserna till detta supergoda och hälsosamma knäcke. Har man väl satt tänderna i sin första brödbit så är man fast. Jag skulle kunna äta det både morgon mddag o kväll. Magen mår topp av alla dessa fibrer o det är jag ju glad för då behöver jag ju inte sitta där ute i kylan o "klämma" några lägre stunder.

Guns supergoa knäcke

3dl grovt rågmjöl
3dl stora havregryn
1dl kruskakli
1dl solrosfrön
1dl pumpafrön
1dl -phylliumfrön, linfrön, sesamfrön
1tsk salt
2 rågade tsk gurkmeja (för att det ska va så attans nyttigt, smakar just inget)
6,5dl vatten

Rör ihop alla frön o vattnet till en smet o fördela smeten på två bakplåts pappers klädda plåtar. Bred ut så det täcker hela plåten med en slickepott.
Grädda i 160graders värme (vanlig ugn) 150grader i varmluftsugn.
Grädda ca 10min o tag ut plåten o ruta upp med en pizzakniv
Byt därefter plats på plåtarna var 10 min i en timma. I varmluftsugn räcker det att byta plats en gång efter halva tiden.
Lycka till!

En härlig och aldeles perfekt dag!

Min älskade Charlotte har varit på besök hos mej o det säger egentligen allt, om man vet vilken go tjej hon är. Vi satt uppe o nattsuddade med ett glas rött igår. Men sudderiet blev inte så sent förståss.Redan klockan tio snarkades det för fullt här i stugan. I gengäld hoppade vi upp pigga o glada o fullständigt redo att ta oss an våra muskler på gymmet. Charlotte lovade hålla i ett benpass med mej. Det såg så förbaskat lätt ut när hon galant genomförde sina övningar. Jag kände mej däremot som en ko som inte ens kunde stå lull.
Ändå berömde hon mej så om man inte sett eländet kunde man kanske tro hennes ord. Trött blev jag även om jag inte gjort rätt, så har några muskler fått jobba. Lär väl vara en trevlig överaskning för morgondagen det. Ajajaj...

Det här rännandet på gymmet är ändå riktigt bra för kroppen och till och med knoppen. De hör sannerligen samman de två.

När Charlotte hade farit hemåt kom Karin på besök. Man kan väl nästan säga att vi är grannar Karin o jag. Jätte kul och väldigt trevligt att hon kom. En supermysig tjej o toppen vän är hon. Vi knaprade pepparkakor o drack energi the medans vi pratade om drömmar o mål. Karin berättade att hennes mål var att lära sej lite kinesiska o sen få komma iväg till Kina inom ett år. Häftigt! Jag får nog grunna ett tag på vad mina mål är o återkomma......

I morgon kommer min kära syster från Norge på besök. Verkligen Jättekul!!  Blir ju konstigt att hon kommer hem till mej men det egentligen är hennes stugor. Nåja vi klarar nog ut det med.
Mår bra o ska så göra framöver med.

på väg åt rätt håll....känns det som...

Har kännt mej piggare o gladare än på länge o framför allt i många dagar nu. Knappt man vågar yppa detta.....men jag måste ju få njuta o hoppas att livet vänder nångång. Jag är lugn inombords o det var länge sen jag kände så ska ni veta. Fantastisk känsla som jag vill bevara för alltid. Halelulja, ja så fantastiskt är det. Men tro på han där uppe får andra göra..

Varför har det blivit så kan man ju spekulera i. Själv tror jag inte det finns ett enkelt svar. Men ett svar är lugnet o stillheten här ute i skogen som gör mej så gott. Min frissa Nettan undrade hur jag vågade bo så här "off" det skulle aldrig hon våga, sa hon. Det slog mej att jag inte kan tänka mej vad jag ska vara rädd för. Mörkret är tydligen farligt. Jag njutet av det, känns som att bli inbäddad i mjukt mörkertäcke. Skönt. Inbrott?....ja då får de väl ta det lilla jag har då....hoppas bara pippinetten blir kvar i så fall;-) Nyckeln sitter i dörren så de behöver inte bryta sönder dörren en gång.




Tallarna kan ju falla över stugan förstås o stugan brinna upp. Men jag orkar inte oroa mej eller vara rädd för allt sånt, så det är kanske därför jag känner mej så lugn o harmonisk.
Lugn o harmonisk mot bättre vetande...jag väljer det förstnämnda. Lite korkad har jag nog alltid varit o det underlättar ska sägas. Alla sånna där "faror" har blivit så små i förhållande till vad som kan ske o har skett. Jag måste hålla farorna ifrån mej för att inte dras ner i "farornas land".

Håller "farornas land" o oron ifrån mej genom att vara lite ego eller ta hand om mej själv för en gång skull. Jag är nog lundbybadets trognaste kund. Varje dag är jag där o tränar o skrubbar min blekfeta kropp. De tror säkert att jag inte har nån dusch hemma....o det har jag ju inte heller :-)






HIHI! Träningen börjar göra resultat, det är inte så tungt längre...UNDERBART!

Det skulle kunna vara så att mina piller oxå har en del i lugnet. Jag hoppas det, så jag inte proppar i mej 11 piller om dan i onödan.Tyvärr har de en baksida som vanligt...lagrar fett...ja det är faktiskt inte så farligt. Hellre lugn o fet än hispig o smal i alla fall. Allting har sitt pris o inget ä gratis!


RSS 2.0